dilluns, 21 de desembre del 2009

dilluns, 14 de desembre del 2009

ESCOLTA A MINORIES, SIGUIN LES QUE SIGUIN ES DIFÍCIL


L'avia esta enfadada, la gen es creo preparada per fer de tot, encara que no en tingui ni la mes remota idea.-
Això d'encendre un forn de ceràmica deu ser mol simple, ja que qualsevol si veu capàs.
Quan fa un temps cultura del meu poble, va fer una proposta de fe funciona el forn a una tercera persona, els hi baix comunicà que encendra el forn era alguna cosa mes que encendra i apaga un botonet. I ara amb toca felicitar-los, si, felicitar-los per no distingí entra una placa de "fang defectuós" i una placa massissa de fang humit. Felicitar-los per no tindre dubtes i deixa que la placa es col·loques damunt de totes les peces esmaltades i sense cap tipus de protecció. Molta seguretat aquesta. Felicitats, una pesa amb una quantitat inadequada de vidra fos col·locada a la par inferior sense sopor de protecció. I FELICITATS amb majúscules per obri un for amb una temperatura tan alabada que era impossible de acostar-se a les peces.

Quan es desconeixen totalment les normes bàsiques de una fornada. Passa al que passa, que tres mesos de feina a anat a fer punyetes.
alumnes aprenen enfornar
Quan una persona amb acreditació i experiència en alguna cosa"CERÀMICA"(encara que aquesta cia minoritària)-comenta i comunicar alguna cosa, se l'auria d'escolta.
Normalment no es per anar encontre de ningú, si no a favor de un col·lectiu que necessita un reconeixement i un respecta , que te unes pautes concretes de formació per portar a terme i deserotlla els seus coneixements.

La feina dels ceramistes no es senzilla. Es mereixen el reconeixement de qui es diu representant de la cultura de un poble. I ser escoltada.



diumenge, 6 de desembre del 2009

caixes, espais per viure, "mini"

l'esforç ha estat dobla, treballa el fang, en aquets cas la porcellana. Fer el vídeo i apendra a publica'l. Realment ha estat feina fer dura per l'avia. els nets per la tarda deien. A que jugues avia?